TheVibez.nl

Sixman - Bad Mutha (Single) of the Album "The Fix" 2020
Spotify: "Sixman" / Spotify: " The Fix"

Updates / News

LEVEL UP: NU IS DE KANS OM HIPHOP ÉCHT EEN PLAATS TE GEVEN IN HET CULTURELE LANDSCHAP

De Hiphop Kenniskring (HHKK) – een netwerk van vertegenwoordigers uit het hiphopcircuit – roept gemeenten in deze nieuwjaarsboodschap op om de kansen die de ‘Meerjarenbrief – de kracht van creativiteit’ biedt te benutten:

– Breng grassroots initiatieven in kaart voor het realiseren van muziek-, film- of hiphophubs

– Erken de lokale kartrekkers in de hiphop en zorg voor eerlijke betaling

– Werk samen met hiphopmakers/ondernemers die jongeren wél bereiken

Benut bestaande grassroots infrastructuur

In haar meerjarenbrief benoemt staatssecretaris Gunay Uslu hoe DJ-ing en het schrijven van hiphopteksten als vormen van ‘eigentijdse cultuurbeoefening’ een grote bijdrage leveren aan de culturele ontwikkeling van jongeren. Daarom realiseert zij de Impuls Jongerencultuur, investeert zij in muziek- en filmhubs en continueert zij regelingen voor startende makers.

Verspreid over heel Nederland – inclusief het Caribisch deel van het Koninkrijk – zijn er lokale kartrekkers uit de hiphop- en urbanscene die veel impact maken. Als ‘unusual suspects’ zetten zij zich regelmatig ongesubsidieerd of onbetaald in voor het faciliteren, begeleiden en inspireren van jonge makers (van de basis tot talentontwikkeling naar de top). Uslu’s meerjarenbrief biedt de kans om deze personen – behorende bij informele communities en grassroots organisaties – eindelijk de erkenning en betaling te geven die ze verdienen: fair practice, fair pay. Nodig ze als gemeente uit aan tafel en laat hen bepalen hoe de grassroots infrastructuur als basis kan dienen voor een landelijk dekkend netwerk van muziekhubs of multidisciplinaire hiphophubs.

Betrek hiphop en urban arts actief bij de culturele ontwikkeling van jongeren

Workshops hiphop en urban arts spelen op dit moment binnen- en buitenschools al een belangrijke rol bij de culturele ontwikkeling van jongeren. Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs Dennis Wiersma adviseert in de kamerbrief ‘Programma School en Omgeving’ dat scholen voor hun aanvullende aanbod kunnen samenwerken met bibliotheken, het jongerenwerk én met bedrijven. Daarom wijzen we ook op de vele hiphopmakers die actief zijn binnen het jongerenwerk én op vernieuwende en maatschappelijke hiphopondernemers. Zij weten allang hoe eigentijds cultuuraanbod eruitziet en hoe je jongeren bereikt, betrekt en coacht in hun persoonlijke en artistieke ontwikkeling. Dit gaat verder dan eenmalige workshops, maar spreekt tot jongeren door de kernwaarden die in hiphop aanwezig zijn, zoals: Express yourself, Keep it real en Each One Teach One.

Samen verantwoordelijk

De Europees Nederlandse en Caribisch Nederlandse hiphop- en urban arts-scene heeft de expertise om een landelijk dekkend netwerk van muziek/hiphophubs op te zetten, een eigentijds kwalitatief sterk cultuuraanbod te bieden en de culturele en sociale ontwikkeling van jongeren te begeleiden. Daarom biedt de Hiphop Kenniskring aan om overheidsinstanties, onderwijsinstellingen en andere publiek-maatschappelijke organisaties te verbinden aan lokale hiphop en urban arts partners. Kijk voor inspiratie voor beleidsuitwerking ook naar het Hiphop Position Paper. Laten we ons samen inzetten voor de culturele ontwikkeling van alle jongeren!


Lees meer:

https://www.hiphopinjesmoel.com/level-up-nu-is-de-kans-om-hiphop-echt-een-plaats-te-geven-in-het-culturele-landschap/

CREDITS: HIPHOP KENNISKRING

Mon, 09 January

Headlines / News

The Vibez Of Hip-Hop Jamsession Groningen

The Vibez Of Hip-Hop Jamsession Video Highlights.

Hiphop Jamsession / Open Mic


De nacht van zaterdag/zondag is ingedeeld met live jamsessie dus back-line, live artiesten en DJ's on wheels

Lokoo Beatz, Vinyl Destination (Hiphop 050) vanuit de Hiphop cultuur on da decks zullen de avond draaien met New/Old Skool Vibez.

Vind je het leuk of gezellig om met je skillz mee te doen en/of met je instrument mee te jammen? Back-line aanwezig, dus ff plug & play

De avonden zijn een initiatief vanuit de hiphop platform van Groningen en omstreeks.

Hiphop out of the box!Café De Zolder, Hiphop 050, TheVibez.nl.

Check out all next upcoming artist on TheVibezMedia.nl Channel

TheVibezMedia / Support Group

TheVibezMedia.nl is about Groningen urban music bands around the town and surroundings. For everyone who love Urban Culture....

About Studio

Vocal Recoring Studio in Groningen, The Netherlands